Kategoriarkiv: Opsigelse?

Ændring af kolonihaveloven

Kære alle,
Angående vedtagelse af lovforslag L 214 om ændring af lov om kolonihaver:

Lotte har netop talt med miljø- og natur-styrelsen, som desværre slår fast, at det stadig er helt op til Menighedsrådet, hvordan de vil administrere deres grund og dermed vores haveforening. Om haven skal gøres til “varig have” er noget Menighedsrådet bestemmer. Det blander staten sig ikke i, – ellers ville det ifølge ministeriet være “et indgreb i ejendomsretten”.
Kirken fastsætter også lejen, som de vil og kan fortsat opsige os ifølge kontrakt (kun hvis de ønsker at sælge grunden fra, skal vi tilbydes den først).
Kort sagt: Øv.Lovændringen gavner os ikke, hverken i sagen om inddragelse af haver eller fastsættelse af leje.
Vh Bestyrelsen

En folder til Kirken

Her er den lille folder som et udvalg fra de nederste haver har lavet til uddeling blandt Menighedsrådets medlemmer.

Tanken var at give Menighedsrådet et lille indblik i det liv der leves i Enghaven – og ikke mindst på den nederste havegang., som Menighedsrådet overvejer at inddrage til kirkelige formål.
Samtidig var det vigtigt at fortælle Menighedsrådet hvor stor vores kærlighed er til vores haver fordi vi har historie og drømme her.

Menighedsrådet tog godt i mod folderen! Den er også fin 🙂

Hent som PDF

Møde med den nederste havegang

Haverne nr. 1 til nr. 16, lige og ulige numre indkaldes til møde 2. april kl 18:30 på Åby Bibliotek.
Menighedsrådet overvejer pt. om de vil inddrage nogle eller alle af haverne på det nederste gang til “kirkeligt formål”.
På mødet vil der blive orienteret om hvad vi ved, hvilke muligheder vi har og hvordan vi fremadrettet kan gribe situationen an.

Mvh
Bestyrelsen i HF Enghave

Den nederste havegang

Til almindelig orientering:

Bestyrelsen er i øjeblikket ved at forhandle ny lejekontrakt med kirken, men henblik på at få lejekontrakten forlænget til længere end 2025.
Dette gør vi da haveforeningen eller den enkelte lejer muligvis skal ud at låne rigtig mange penge i forbindelse med kloakering.
Et sådan lån vil kræve en længere løbetid.
Beklageligvis og til stor overraskelse har menighedsrådet luftet tanken om at opsige kontrakten med den nederste havegang fra 1-13 (måske også nr 15) ulige numre.
De haver kan ifølge vores nuværende lejekontrakt opsiges uden varsling, modsat resten af haveforeningen der er bedre stillet og har 5 års opsigelse.
Derfor har bestyrelsen sendt brev og email til de berørte haver og indkaldt disse til møde den 10. december.
Vi ved p.t. ikke mere end dette lige nu, da sagen først bliver taget op af det nye menighedsråd sidst i januar.

Bestyrelsen