Have nr. 55 til salg SOLGT

Arkitekttegnet kolonihave i hjertet af Åbyhøj sælges

I Haveforeningen Enghave nr. 55 møder du et helt unikt, arkitekttegnet kolonihavehus. Huset vandt i 2011 Bolius’ ”Idépris”, da det er bygget op med udgangspunkt i genbrugsmaterialer primært fra ophugget togvognsmateriel ifm. opførelse af den istandsatte godsvogn, hvortil der kobler sig en tilbygning. Håndværksmæssigt er kolonihavehuset opført af professionelle håndværkere med udgangspunkt i et varmt og sundt hus med minimal vedligeholdelse og af høj kvalitet. Boligen blev færdigopført i 2007, og siden hen er der løbende er renoveret på den. Her kan bl.a. nævnes udskiftning af flere vinduer og ny terrassedør (2020), anlæggelse af nye højbede fra Haveland (2019) samt opførelse af stor træterrasse i hårdttræ med integrerede bænke mod syd (2019). Derudover er der ifm. kloakeringen etableret kloakledning frem til samlebrønd ved huset, hvorefter der mangler at blive tilsluttet og renoveret badeværelse med nyt toilet (fra april 2021). Der er indgået en aftale med kloakmester om tilslutning af kloak til huset.

Huset

Det arkitekttegnede kolonihavehus er i alt 40m2 med mulighed for at tilbygge yderligere 10m2. Huset er bygget op omkring en smuk, gammel togvogn og en tilbygning. Det består af et køkken/alrum, en stue med brændeovn, et værelse, et badeværelse og en stor hems med mulighed for soveplads til to personer samt udkig til Ådalen. Desuden er der integreret et lille orangeri med indgang fra køkkenet, og hvor man i regnvandsbrønden kan iagttage og fodre husets tre medfølgende beboere (guldfiskene). Arkitekten har indtænkt mange smarte løsninger, der gør, at huset virker større, og niveauforskellene skaber bl.a. gode opbevaringsrum, en udtræksseng til gæster og et depot. Husets hjerte er køkken/alrummet, der har direkte udgang til begge terrasser. Overalt i huset er der et flot lysindfald med kig til haven. Strøm kommer fra en solcelle på taget, mens huset opvarmes nemt via brændeovnen i stuen. Desuden blev der i 2018 tilkoblet en luftsolfanger, der varmer og ventilerer huset.

Huset indeholder bl.a.: Gaskomfur, gaskøleskab, gasvandvarmer, 180 w solselle anlæg med 230 ampere/timer batterikapacitet, 230v omformer til 2000W (nok til støvsuger, hækklipper, kaffeværn, mm.), indbyggede højtalere i køkken/alrum, super god ”Andersen 4” brændeovn samt diverse møbler og inventar.

Haven

Udenfor kolonihavehuset finder man en stor og hyggelig have med frugttræer, bærbuske, højbede og en græsplæne der bugter sig i terrænet. Haven er lille oase med høje hække hele vejen rundt. Den er indrettet med en forhave med cykelparkering under det store Belle-de-boskop-æbletræ, køkkenhave i højbede, kompost samt brændeskur. Den nyanlagte terrasse mod syd er samlingspunktet i sommerhalvåret, hvor de integrerede bænke opbygget mod terræn inviterer til samvær og hyggelige stunder. Den store ”baghave” indeholder desuden en flad græsplæne ideel for opsætning af telte og spil, frugttræer og bærbuske, sandkasse, rosen-, rabarber- og blomsterbede samt et isoleret skur opført i 2011 i tråd med husets arkitektur.

Haveforeningen Enghave

HF Enghave er mere end 90 år gammel og ligger midt i Åbyhøj i et roligt område og tæt på Aarhus C. Det er en haveforening med en sund økonomi bestående af 83 kolonihaver. Her er højt til loftet og et godt fællesskab. Det kan bl.a. nævnes, at der afholdes en årlig sommerfest, og løbende i sommerhalvåret inviteres der til forskellige sociale begivenheder i fælleshaven. Her eksisterer en helt særlig ånd, hvor man finder gode, fælles løsninger på alverdens ting – bl.a. er der etableret et fælles internet og et trailer-laug, som man kan blive en del af. I forbindelse med kloakering af hele haveforeningen (færdigetableret i april 2021) har Haveforeningen Enghave indgået en 30 år lejekontrakt med Åby Sogn.

Bonusinfo

Reportage i Bolius: https://www.bolius.dk/familie-genbrugte-togvogns-skrot-til-at-bygge-kolonihavehus-13695

Medvirket i TV2 Østjyllands ”Her bor jeg”: https://www.tv2ostjylland.dk/hvem-bor-her/togvogn

Overblik

  • 40m2 med mulighed for at tilbygge 10 m2
  • Grundareal: 475m2
  • Årlige omkostninger: Haveleje: 3.236kr. + afdrag til kloakering: 5.000kr. (kloakering allerede afdraget med 23.000kr.)
  • Kontantpris ifm. salg:

Kontakt: Thomas

@: xx

T: xx

OBS! Ikke alt inventar/havemøbler medfølger som vist på