Om Haveforeningen Enghave

Haveforeningen Enghave er en kolonihaveforening med 83 haver beliggende i Åbyhøj i Aarhus. Haveforeningen er etableret i 1925 og lejer jorden af Åbyhøj Kirke.

Vi er ikke medlem af Kolonihaveforbundet og har derfor vores egne vedtægter, ordensregler og byggereglement. Ydermere behøver medlemmerne ikke at have bopæl i Aarhus Kommune. Det vil sige, at nogen bruger deres have som en form for pendlerbolig, og andre er venner og er gået sammen om at have et fristed i Aarhus, andre bor her hele sommeren, og andre har hele haven lagt ud som nyttehave.

Vi er en broget flok af unge og gamle, børnefamilier, par og enlige. Her er velplejede haver og mindre velplejede have, her er medlemmer af alle typer, her er arbejdere, kunstnere og håndværkere, her er pensionister og veluddannede med eller uden job.

Her er højt til loftet, og medlemmerne bruger livet i haveforeningen til at eksperimentere med deres egne små projekter og ideer. Vi er et inkluderende fællesskab hvor vi ser forskellighed som en styrke og hvor der er plads til alle, der ønsker at bidrage til fællesskabet på hver sin måde.

Vi har ingen tvangsarbejdsdage, men tingene bliver gjort alligevel, og medlemmerne er gode til at dukke op til foreningens arbejdsdage, hvor vi som regel slutter af med lidt mad og drikke.
Hvis du er interesseret i at få mere viden om vores haveforening, så læs mere på siden med foreningens dokumenter.

De bedste hilsner
Bestyrelsen i Haveforeningen Enghave
Februar 2022