Arkiv for kategorien ‘Opslag fra medlem’

Pindsvin & rottegift

onsdag, 12. juni 2024

Søndag morgen den 2. juni fandt jeg et stærkt forkomment pindsvin på græsplænen i min kolonihave (33). Da den ikke flygtede fra mig og rørte sig mindre end en halv meter i den følgende halve time, kontaktede Lasse (35) og jeg Dyrenes Beskyttelse. De kom, hentede den og bragte den til deres dyreinternat for pindsvin. Jeg troede, at den havde fået skåret poterne af – af en robot plæneklipper.

Men Dyreinternatet fandt alle fire poter intakt. De gav den pencillin, men måtte efter to dage aflive den. Det viste sig, at den havde ædt en masse jord og græs – hvilket de siger er et typisk tegn på, at et pindsvin har spist rottegift. Dyreinternatet har bedt mig dele denne og følgende viden med de øvrige medlemmer i vores haveforening.

Hvis man lægger rottegift ud – eller sætter fælder op – bedes man sikre sig, at pindsvinene ikke kan komme til giften eller komme ind i fælderne. Fældernes åbninger må derfor ikke være så store, at et pindsvin kan komme ind i dem. Ved placering af gift og lokkemad højt over jord/gulv, kan man udnytte, at rotterne kan lugte sig frem og komme op ad en lodret væg. Det kan pindsvinet ikke.

Så lad os passe på pindsvinene. De er ikke barer nuttede – de har også smag for dræber snegle.

De bedste hilsner

Steen have 33

 

Bestyrelsen bakker op om ovenstående anbefaling.

Ræve og skraldeposer

søndag, 4. juni 2023

Når nu vi har ræve her i kolo, kunne det være en god idé, IKKE at stille fyldte skraldeposer uden for sit hus natten over.
Det er ret træls at skulle samle udspredt mademballage, cigaretskodder m.m. op i sin have, efter at rævene har holdt picnic.

Skraldepose spredt ud i have

Skraldepose spredt ud i have

Hans have 35


Mere om Åbyhøj ræve:

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/sko-forsvinder-i-stor-stil-i-aarhus

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/kaeledyr-paa-stribe-forsvinder-det-er-makabert

https://stiften.dk/aarhus/johan-tager-imod-de-raserede-dyr-raeve-haerger-i-villakvarter-og-som-noget-nyt-gaar-de-ogsaa-efter-hunde-og-katte


En lille video af “vores” ræve.
Rævemor drikker vand i have 42, mens én af de tre hvalpe er i hopla.

Optaget af Jesper i have 42
Video d. 27. maj 2023