Have 52 til salg SOLGT

Familievenlig kolonihave i hjertet af Åbyhøj sælges

I Haveforeningen Enghave nr. 52 møder du et helt unikt og familie-ideelt kolonihavehus. Huset er bygget i 2014 af nye materialer i høj kvalitet. Huset bærer ikke præg af, at være et typisk kolonihavehus, da det er opført efter samme standarder, som sommerhuse ift. isolering og termovinduer. Huset fremstår meget sundt og varmt. Der er løbende blevet renoveret på huset – bl.a. er der etableret et nyt massivt fyrretræs plankegulv i hele huset, nyt køkken samt terrasse i lærketræ i baghaven.  

Huset

Huset er i alt 40m2 med mulighed for at tilbygge yderligere 10m2. Til huset er der udarbejdet arkitekttegnede forslag til en tilbygning samt prisoverslag på dette fra tømrer. Huset består af et åbent køkken/alrum med højt til loftet – en stor og dejlig rumfornemmelse.

I stuen er der køkken, spiseplads og sofa arrangement. I husets køkkenalrum står en brændeovn af nyere model. Her er der endvidere adgang til husets to terrasser – terrassen i forhaven, som vender mod syd, samt husets baghave, med bålplads. Med de to terrasser er der max udnyttelse af solens gang dagen igennem. 

Huset består endvidere af et lille børneværelse – her er der plads til en køjeseng samt leg.

Huset består endvidere af en lille entre – en fantastisk prioritering til børnefamilien – samt et badeværelse med toilet og brus. 

Udover de fantastiske rum i grundareal indeholder huset også to hemse, hvor der er lagt vægt på lys og rummelighed, samt sovepladser. Over alt i huset er der ovenlysvinduer samt et godt lysindfald med kig til begge haver. Strøm kommer fra et solcelleanlæg på taget samt egen vindmølle i haven. Der er etableret 230V stik samt 12V stik i hele huset – her er altså mulighed for at tilpasse sit brug af strøm efter behov. Huset bliver i vinterperioden holdt frostfrit med en luftsolfanger, der varmer og ventilerer huset.

Bonus: Der er planlagt etablering af strøm i haveforeningen i foråret 2022. 

Huset indeholder bl.a.: Gaskomfur, gaskøleskab, gasvandvarmer, 600 w solcelle anlæg, indbyggede højtalere i køkken/alrum, samt super god ”Contura” brændeovn. 

Haven

Udenfor kolonihavehuset finder man en stor og hyggelig have med frugttræer, bærbuske, blomsterbede, højbede og en græsplæne – ideel til spil og leg. Haven er lille oase med høje hække hele vejen rundt. Den er indrettet med en forhave med terrasse, højbede, et drivhus og en nedgravet trampolin fra 2021. Husets forhave inviterer til samvær og hyggelige stunder med venner og familie. Baghaven, som et husets bonusrum indeholder desuden 4 praktiske skure – et lukket til værktøj samt tre åbne til bl.a cykler, barnevogn og kløvet brænde. Herudover er der at finde en stor massiv sandkasse samt legehus hævet over jorden (et rum vores børn tit sover i om sommeren). Baghaven er især ideel til eftermiddagens aktiviteter, som at lave bål, snitte i pinde eller nyde roen i hængekøjen. Terrassen/pergolaen på denne side af huset er pt. ved at få etableret et overdækket tagstykke – så man kan sidde ude selvom det regner 🙂 

Haveforeningen Enghave

HF Enghave er mere end 90 år gammel og ligger midt i Åbyhøj i et roligt område og tæt på Aarhus C. Det er en haveforening med en sund økonomi bestående af 83 kolonihaver. Enghave er ikke medlem af Kolonihaveforbundet og har derfor egne vedtægter, ordensregler og byggereglement. Ydermere behøver medlemmerne ikke at have bopæl i Aarhus Kommune. Det vil sige, at nogen bruger deres have som en form for pendlerbolig, og andre er venner og er gået sammen om at have et fristed i Aarhus, andre bor her hele sommeren, og andre har hele haven lagt ud som nyttehave.

Enghave er en broget flok af unge og gamle, børnefamilier, par og enlige. Der er velplejede haver og mindre velplejede haver, der er medlemmer af alle typer, der er arbejdere, kunstnere og håndværkere, der er pensionister og veluddannede med eller uden job.

Her er højt til loftet og et godt fællesskab. Det kan bl.a. nævnes, at der afholdes en årlig sommerfest, og løbende i sommerhalvåret inviteres der til forskellige sociale begivenheder i fælleshaven. Her eksisterer en helt særlig ånd, hvor man finder gode, fælles løsninger på alverdens ting – bl.a. er der etableret et fælles internet og et trailer-laug, som man kan blive en del af. I forbindelse med kloakering af hele haveforeningen (færdigetableret i oktober 2021) har Haveforeningen Enghave indgået en 30 år lejekontrakt med Åby Sogn.  

Bonusinfo:

  • Husets træbeklædning er pt. ved at blive malet. Huset bliver malet i en høj kvalitetsmaling fra Nordsjö.
  • Til huset hører en lille loppebod i hækken – her har vi solgt alt fra årstidsgrønt, stiklinger samt bøger og legetøj. 

Overblik: 

  • 40m2 med mulighed for at tilbygge 10 m2 (arkitekttegnede løsninger kan fremvises ved interesse) 
  • Grundareal: 460 m2
  • Årlige omkostninger: Haveleje: 3.236kr. + afdrag til kloakering: 5.000kr. (kloakering allerede afdraget med 25.500 kr.) 
  • Kolonihaven er ikke medlem af kolonihaveforbundet
  • Der er i foreningen ikke krav om bopælspligt i kommunen
  • Beboelse i haveforeningen er tilladt i perioden 1. april til 1. oktober. Helårsbeboelse er ikke tilladt, samt det ikke er tilladt at have folkeregisteradresse i haveforeningen i perioden 1. oktober til 31. marts
  • Der lukkes for vand i foreningen 3 måneder om året: fra 1. dec – 1. marts

 

Kontantpris ifm. salg

Kontakt: 

Tobias

@: xx

xx

OBS! Ikke alt inventar/havemøbler medfølger som vist på billederne