Have nr. 40 sælges SOLGT

Charmerende have, beliggende i centrum af Haveforeningen Enghave, med niveauforskelle og mange skønne stauder, buske og træer.

Der er lavet mange tiltag for at øge biodiversiteten og lave haven vild med vilje. Så planter, dyr og insekter kan nydes og samtidig give dem muligheder for levesteder og føde.

Dejligt sundt hus på 21 kvm med køkken med nyt elkøleskab og nyere gaskomfur, toilet (træk og slip), bad (brusekabine) og alkove.

Der er et stort solcelleanlæg med 1005 watt solceller på taget og 570 ah batteribank, så du er selvforsynet med strøm nærmest hele året. Der er 2 invertere, disse omformer 12v til 230v. Den ene er er en sinus-inverter (STUDER AJ 275-12, 200W) som har et meget lavt forbrug ved standby, så den kan stå tændt hele tiden, den er til de følsomme apperater (computere mm.).

Derudover er der en inverter (1000W) til de grovere opgaver, køleskab, støvsugning, juicer, værktøj mm.

Desuden er der en god Morsø konvektionbrændeovn så du kan holde varmen i ydersæsonerne.

Orangeri på ca. 18 kvm med god rød vindrue, figen, kiwi og smuk mørk lilla klematis

Der er regnvandsopsamling på en kubikmeter fra metaltag og plasttrapezplader, som kan bruget til vanding, toiletskyl, bad mm.

Anvendeligt skur på ca. 8 kvm

Der er følgende bærbuske: solbær, blåbær, hindbær, ribs, surbær (aronia), stikkelsbær og rabarber og disse frugttræer: valnøddetræ (giver godt med nødder), rød ananasæble, blodblomme og viktoriablomme.

Kvashegn med kraftige egetræsstolper, med indbygget pindsvinebolig i bunden. Kvashegnet er til alt grøntaffald fra haven eller andet ubehandlet træ, så du slipper for at skulle køre på genbrugspladsen i tide og utide, og et princip om at alt der vokser i haven bliver i haven til glæde og gavn for smådyr, fugle, insekter, svampe og ikke mindst dig selv.

Jeg har med vilje ladet et område med brændenælder stå, så der er føde til sommerfuglelarverne Nældens takvinge og Dagpåfugleøje. Desuden har jeg høstet dem til brændenældevand som bruges som gødningsvand og desuden hjælper de nyplantede planter med at komme god og hurtigt i vækst.

Der er lavet to vandhuller så der er vand til insekter, fugle og pattedyr, og så den lille vandsalamander, der også lever i haven, har et sted at yngle.

 Det er en have med læ, der er køkkenhave med sneglehegn og isoleret kompost, så kompostering hele året rundt er en mulighed, ligesom varmkompostering.

Der er bålplads til de hyggelige sommeraftner.

Der er forberedt til terrasse med markise foran huset med syd.

Der er isat stort helt nyt vindue mod syd i 2014, og samtidigt blev sydgavlen efterisoleret med 150 mm isolering.

Nyt tag i 2009 og efterisoleret med 200mm træfiberisolering som er blæst ind, dvs der nu i alt er 300 mm isolering i taget.

(Træfiberisolering er et nyt isoleringsmateriale som erstatter rockwool og glasuld, og er noget dyrere, tilgængæld er det et åndbart, miljøvenligt materiale som er tilsat brændhæmmer, se evt. mere på traefiberisolering.dk/)

Der er installeret varmt vand fra stor gasvandvarmer.

Der er mulighed for at bruge regnvand til toilet og bad, mens det kolde vand i køkkenet stadig er drikkevand.

Huset trænger til maling indendøre og slibning af gulvet, og der mangler lidt småting i forbindelse med færdiggørelsen af yderbeklædningen, dog er det kun kosmetiske mangler.

Der er mulighed for at bygge til, max 50 kvm beboelse ved 4 kvm skur.

Der er gode naboer til alle sider, hvilket er et stort plus 🙂

Mulighed for hurtig overtagelse, da jeg er flyttet til Bornholm.

Pris:.
 
Al kontakt til naboen Jesper