Have nr. 55 til salg

Arkitekttegnet kolonihave i hjertet af Åbyhøj sælges.

I Haveforeningen Enghave nr. 55 møder du et helt unikt, arkitekttegnet kolonihavehus.
Huset vandt i 2011 Bolius’ ”Idépris”, da det er bygget op med udgangspunkt i genbrugsmaterialer ifm. opførelse af den istandsatte, antikke godsvogn, hvortil der kobler sig en tilbygning.
Det blev færdigopført i 2007, og er sidenhen løbende blevet renoveret på. Her kan bl.a. nævnes udskiftning af flere vinduer og ny terrassedør i 2020, anlæggelse af nye højbede fra Haveland, samt opførelse af stor træterrasse i hårdttræ med integrerede bænke mod syd i 2019. Derudover blev det i 2021 tilkoblet kloakering og i 2022 blev det tilkoblet elnettet.

Huset
Det arkitekttegnede kolonihavehus er bygget op omkring en smuk, gammel togvogn og en tilbygning, som i alt rummer 40m2 med mulighed for at tilbygge yderligere 10m2.
Det består af et køkken/alrum, en stue med brændeovn, et værelse, et badeværelse og en stor hems med mulighed for soveplads til to personer, hvor der er udkig til Ådalen. Desuden er der integreret et lille orangeri med indgang fra køkkenet, hvor man kan hente tomater, agurker m.m., og hvor man i regnvandsbrønden kan hente vand til at vande haven og husplanter.
Arkitekten har indtænkt mange smarte løsninger, der gør, at huset virker større, og niveauforskellene skaber bl.a. gode opbevaringsrum, en udtræksseng til gæster og et depot.
Husets hjerte er køkken/alrummet, der har direkte udgang til begge terrasser. Overalt i huset er der et flot lysindfald med kig til haven.
Forinden huset blev tilkoblet strøm fra elnettet, fungerede det kun vha. strøm fra husets solcelle, som stadig leverer strøm til de fleste energibehov i huset.
Huset opvarmes nemt via brændeovnen i stuen eller vha. en varmepumpe, der blev sat op i 2024.. Desuden blev der i 2018 tilkoblet en luftsolfanger, der varmer og ventilerer huset.
Huset indeholder bl.a.: induktions komfur, køleskab m. frys, vandvarmer, varmepumpe, 180w solcelle anlæg med 230 ampere/timer batterikapacitet, 230v omformer til 2000W (nok til støvsuger, hækklipper, kaffeværn, mm.), indbyggede højtalere i køkken/alrum, super god ”Andersen 4” brændeovn samt diverse møbler og inventar.

Haven
Udenfor kolonihavehuset finder man en stor og hyggelig have med frugttræer, bærbuske, højbede og en græsplæne der bugter sig i terrænet. Haven er lille oase med høje hække hele vejen rundt. Den er indrettet med en forhave med cykelparkering under det store og Belle-de-boskop-æbletræ, samt brænde- og barnevognsskur. Den nyanlagte terrasse mod syd er samlingspunktet i sommerhalvåret, hvor de integrerede bænke opbygget mod terræn inviterer til samvær og hyggelige stunder. Den store ”baghave” indeholder desuden en flad
græsplæne ideel for opsætning af telte og spil, frugttræer og bærbuske, sandkasse, rosen-, rabarber- og blomsterbede samt et isoleret skur opført i 2011 i tråd med husets arkitektur.

Haveforeningen Enghave
HF Enghave er mere end 90 år gammel og ligger midt i Åbyhøj i et roligt område og tæt på Aarhus C. Det er en haveforening med en sund økonomi bestående af 83 kolonihaver. Her er højt til loftet og et godt fællesskab. Det kan bl.a. nævnes, at der afholdes en årlig sommerfest, og løbende i sommerhalvåret inviteres der til forskellige sociale begivenheder i fælleshaven. Derudover eksisterer der en helt særlig ånd, hvor man finder gode, fælles løsninger på alverdens ting – bl.a. er der etableret et fælles internet og et trailerlaug, som man kan blive tilmeldt. I forbindelse med kloakering af hele haveforeningen (færdigetableret i april 2021) har Haveforeningen Enghave indgået en 30 år, uopsigelig lejekontrakt med Åby Sogn.

Bonusinfo:

Reportage i Bolius:
https://www.bolius.dk/familie-genbrugte-togvogns-skrot-til-at-bygge-kolonihavehus-13695

Medvirket i TV2 Østjyllands ”Her bor jeg”:
https://www.tv2ostjylland.dk/hvem-bor-her/togvogn

Overblik:
40m2 med mulighed for at tilbygge 10 m2
Grundareal: 475m2
Årlige omkostninger: Haveleje: 3.236kr. + afdrag til kloakering: 5.000kr. (kloakering
allerede afdraget med 23.000kr.)

Pris og kontaktinformation sendes til tilmeldte Havekøbslisten.