Arkiv for kategorien ‘Havekøb & salg’

Have nr. 40 til salg

søndag, 18. februar 2024

Skøn kolonihave midt i Haveforeningen Enghave

Vi har efter mange overvejelser, valgt at sætte vores skønne kolonihave, vores pusterum og lille oase midt i HF Enghaven til salg.

Her får man omkring firehundrede kvadratmeter ro. Ro til at placere sin solseng på græsset under de mange nødde- og frugttræer eller på den solbeskinnede terrasse foran det lille, ferskenfarvede hus. Ro til at nyde og plads til at være. 

Huset har gennemgået flere fornyelser siden det oprindeligt blev bygget. Der er bland andet lavet loft til kip og isat store syd-østvendte termovinduer.
Vi overtog kolonihaven i 2019 hvoraf de seneste år, har budt på nogle større byggeprojekter og forbedringer af hus, have og grund. I 2021 blev vi tilkoblet kloak- samt el-nettet og der er trukket strøm rundt i huset af autoriseret el-installatør. Samme år byggede vi en 10 kvadratmeter stor træterrasse i varmebehandlet fyrretræ (termowood) i forlængelse af huset. Herunder finder man en stor regnvandsopsamlingsbeholder samt kloakdæksel. Der er adgang til begge dele, fra to låger i terrassen. Det meste af dagen, står terrassen i sol, men ønsker man skygge en hed sommerdag, har vi påsat en væghængt markise på muren, som nemt kan udfoldes.
Taget på orangeriet blev også skiftet og huset malet både indvendigt og udvendigt.
Huset er desuden netop færdigisoleret med 90 mm træfiberisolering samt dampbremse og vindspærre, så kolonihavesæsonen forlænges i begge ender. Isoleringen er belagt med 12 mm træbeklædningsplader, hvilket alt tilsammen skaber et sundt indeklima.

Inde i huset finder man et lille køkken, som er udstyret med gasovn og kogeplader samt håndvask og elektrisk køleskab. På badeværelset er der et toilet, en håndvask og mulighed for at tilslutte en bruser. Der er både koldt og varmt vand i huset.
Opvarmning af vand foregår via gas og opvarmning af huset foregår via en elradiator, som giver en behagelig varme. Der er dog også mulighed for at installere en varmepumpe og på taget er der desuden påsat solceller, som kan tages i brug. Der er tilmed en brændeovn, som dog bør udskiftes, hvis den ønskes at tages i brug.
I tilknytning til huset finder man et større orangeri, hvorinde der vokser en storblomstrende klematis, blå vin, kiwiplante og figentræ. 

Haven er en blanding af vild bevoksning og beplantede bede. Der er rundt i haven anlagt flere stier og trædeflader. Alle af sten fundet i jorden ved andre haveprojekter eller fået af søde gen- eller naboer. Én sti fører til brændeskuret og den lukkede affaldsbeholder, en anden rundt om ribs- og blåbærbuskene og en tredje til stenterrassen under et af havens æbletræer.
I haven vil man desuden finde to højbede i sibirisk lærk, et kvashegn samt et veludstyret redskabsskur. Inventer medfølger, hvis dette ønskes. På en lille forhøjning vil man desuden finde et bålsted og en gyngebænk. 

Der er en større del af haven som indbyder til en tilbygning. Foreningen har nogle retningslinjer for, hvor stort, hvor højt og hvor tæt på skel der må bygges, men huset vil i grove træk kunne fordobles i størrelse.

Da man på vores grund finder niveauforskel på omkring en meter, har vi haft et ønske om udgravning og bebyggelse af hus i to etager. Vi er ikke nået længere end til skitser deromkring, men måske de næste ejere kan realisere denne drøm?

Der er mulighed for at have sin folkeregisteradresse i kolonihaven fra sidste lørdag i marts til den sidste søndag i oktober. Huset og haven må dog gerne benyttes og besøges uden for sæson. 

 

Kontaktoplysninger er sendt til alle på vores Havekøbsliste.
Enghave har ingen venteliste, haver sælges efter udbud og efterspørgselsprincippet.

 

 

Have nr. 82 til salg SOLGT

onsdag, 6. december 2023

Vi har købt et hus med tilhørende stor have, hvorfor vi har valgt at sælge vores fantastiske lille perle.
Kolonihaven ligger på bakken i Åbyhøj, med et dejligt udsyn udover dele af Aarhus. Der er kun ca. 15 min. på cykel til Aarhus C, og hvis vejret er dårligt, går bus nr. 15 lige ude foran hoveddøren ned i byen.

Der er anlagt træterrasse i 2021, som er behandlet x 2.

Kolonihavehuset er 50m2 som består af et køkken, et badeværelse, en hems, en stue samt en tilhørende mindre hyggestue.

I haven er der ydermere et skur på 4 kvm, samt et cykelskur.

Kolonihaven er gennemrenoveret i år 2022, hvor der er lagt nye vandrør til badeværelset til hhv. bad, håndvask og toilet. Ydermere er der anlagt gulvvarme på badeværelset.

Hele taget er skiftet fra asbesttag til tagpap, hvortil loftet er hævet, så der er tilkommet en lille hems med udsigt udover byen. Her er der indsat 2 helt nye vinduer. I forbindelse med renoveringen er der tilbygget en mindre hyggestue, samt efterisoleret flere steder i huset. Der er lagt nyt klikgulv i hele hytten.

Køkkenet er skiftet i forbindelse med renoveringen. Der er opsat nyt køle-fryseskab og ovn. I køkkenet finder du ligeledes også en vaskemaskine og kogeplade.

Kolonihaven er udstyret med en luft til luft varmepumpe, som er opsat i 2022. Denne kan styres via en app. Ydermere er der opsat en helt ny brændeovn med dertilhørende skorsten, som er godkendt og overholder de nyeste love og retningslinjer fra miljøstyrelsen.

Der er gasvandvarmer installeret i køkkenet.

Der er anlagt kloakering i 2021 og indlagt el i 2022. I 2023 er det besluttet, at holde vandet åbent hele året igennem.

Haven er 550 m2, og er en af de største haver i haveforeningen.

Gå på jagt i haven, hvor du har mulighed for at finde æbletræer, blommetræ, valnøddetræ, et stort og flot bøgetræ, samt det smukkeste magnoliatræ. Ydermere vil du spotte stikkelsbær, hindbær, jordbær, små skovjordbær, solbær og rabarber.

Du har mulighed for at hygge dig på en mindre murestensterrasse nede i bunden af haven, hvor du kan varme dig ved bålpladsen ved siden af. Ligeledes er der mulighed for at nyde haven under den overdækkede terrasse.

Haveleje: 4.208 kr./år.
Kloakafdrag: 5000 kr./år.

Have nr. 65 til salg SOLGT

lørdag, 20. maj 2023

Vi sælger vores grønne perle af en kolonihave, en skøn oase i Åbyhøj, 10 minutter på cykel fra centrum. I haven er der kirsebærtræ, æbletræ, stikkelsbær, brombær, hindbær, jordbærbede og en masse andre skønne spiselige/ikke-spiselige planter. Der er havedam, hvor salamandere hygger sig, haveskur, drivhus og hængekøjer til afslapning.

Huset er en fuldt isoleret og velholdt bjælkehytte, bygget i 2009, med brændeovn, klaver og skønne kroge. Den er opført i 68 x 145 mm bjælker i skandinavisk nåletræ med termoruder og er helårsisoleret med dampspærre. Derefter er der bygget et hyggeligt anneks. I alt et beboelsesarel på 38 kvm +  hems på 12 kvm. Der er rig mulighed for at bygge op til de tilladte 50 kvm’s bebyggelse.

Foreningen blev i 2022 tilsluttet el-netværket, hvor der blev installeret køle/fryseskab, komfur og diverse el-installationer. Der er samtidig mulighed for at bruge solcelleanlægget (480watt), som giver masser af gratis strøm. Badeværelset er renoveret i 2021 med nyt toilet og bad. Fra 2023 er det besluttet, at foreningen har helårsvand, altså er der strøm og vand igennem hele året.

Til huset hører en stor sydvendt terrasse, hvoraf en del er overdækket. Huset indkranses af en smuk gammel hæk, og er beliggende i et hjørne af foreningen, hvis lukkede stisystemer grænser op til boldbane og legeplads.

Haveforeningen Enghave er en forening med højt til loftet, masser af søde mennesker og med et bredt udvalg af fællesarrangementer i foreningens fælleshave. Enghave er ikke med i kolonihaveforbundet, hvilket betyder at foreningens medlemmer i højere grad selv er med til at bestemme rammerne. Det betyder også, at det fx er tilladt at have brændeovn og at lave bål i haven.

 


 

 

Have nr. 19 til salg SOLGT

onsdag, 10. maj 2023

Efter 14 dejlige år i haveforeningen sætter vi nu have 19 til salg, da vi har købt hus med have.

Huset er et træhus (bygget i 2008) i rigtig fin stand med køkken i forbindelse med hyggelig, lys stue og brændeovn.
Desuden hems og lille soveværelse med køjer til børn eller gæster.

Medfølger: Gaskomfur m. ovn, gaskøleskab, gasvandvarmer (p.t. pillet pga. klargøring til ny toiletbygning) brændeovn, velfungerende muldtoilet og redskabsskur. Desuden solcelleanlæg med strøm til lys og mobilopladning.

Huset er klargjort med 220v lagt ind til husvæggen, men endelig tilslutning er ikke foretaget (da vi ikke selv ønsker det, haveforeningen har kørt uden 220v siden grundlæggelsen, hvilket blev ændret i 2021).

Haven er meget privat og hyggelig med gamle, opvoksede frugttræer: æbler (cox orange, fillippa, ingridmarie), blommer og kirsebær, samt frugtbuske (jostabær, ribs, solbær), jordbær og rabarber. Der er flere højbede til dyrkning af grøntsager, lille drivhus, bygget af gamle vinduer, til tomater og agurker og masser af fine stauder, løgplanter, roser, klematis og blomstrende buske, så haven blomstrer smukt fra det tidlige forår, til frosten for alvor sætter ind.

Et super dejligt fristed tæt på byen.

 

Have nr. 18 til salg SOLGT

tirsdag, 25. april 2023

Skønt kolonihavehus i Haveforeningen Enghave sælges.

Vi har købt hus med tilhørende have, derfor sælger vi nu vores elskede kolonihavehus.

Huset er et halmhus og er på 50 kvm med bad og toilet samt en 15 kvm stor hems. Det er opført i 2013 efter de ypperste bæredygtigheds principper. Huset ligger på en 400 kvm vel beplantet grund, hvor der findes mange forskellige bærbuske, træer og frugttræer.

I sin kerne er halmhuset bygget op om et træskellet med bærende lærkestammer. Huset har et fantastisk indeklima da halmvægge er diffusionsåbne, dvs. at de kan ”ånde”. Som opvarmningskilde er flexovn/masseovn bygget op om husets murede kærne og solindfaldet gennem den sydvendte glasfacade er et godt varmetilskud til boligen, som samtidig giver et smukt blik over haven.

Tidligere har vi boet fuldkommen off-grid med et velfungerende solcelleranlæg til at levere strømmen. Solcelleanlægget fra 2017 er fra Viva Energi og er et 2,4KW fritidshus anlæg med den nyeste inverter teknologi. Det kan køre kaffemaskine, støvsuger og andre elapparater og kan således dække dagligdagens elforbrug ved solenergi. Huset er derudover netop blevet tilkoblet elnettet.

Køleskab (2019), komfur og vandvarmer (2018) kører på gas. Der er installeret fibernet i huset og det er tilkoblet vand hele året.

Grunden har et lille værksteds- og redskabsskur på 5 kvm liggende ved indgangen til haven.

Haveforeningen Enghave er en meget engageret forening, med masser af søde mennesker og mange forskellige fællesarrangementer. Haveforeningen er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket betyder at foreningens medlemmer i høj grad selv sætter regler og rammer for foreningen. Det betyder også, at man kan have bål i haven og brændeovn i huset, samt at der ikke er bopælspligt for køber i Aarhus Kommune.

SOLGT

 


 

Have nr. 68 til salg SOLGT

mandag, 31. oktober 2022

Grundstørelse 540m2, Kolonihavehuset 46m2.
Med respekt for den oprindelige stil er kolonihavehuset renoveret gennem de sidste 4 år.

Der er renoveret på den gamle sokkel (beton) 31 m2 og tilbygget badeværelse på 7 m2 på punktfundamenter. Dertil er der tilføjet gæstebolig på 8 m2 ligeledes på punktfundamenter, nye spær og tagpap overalt på eksisterende og nytilføjede bygninger. Alle vinduer er med nyrenoverede termoruder.

Nyt el og ingen synlige kabler, el radiator i alle rum undtaget soveværelse.

I bade- og soveværelse er der etableret ovenlysvindue.

Alt vvs er nyt. Der er gasvandvarmer (3 år gammelt) i bad og køkken og forberedt til tilslutning af elvandvarmere.

Separat lille værksted på 5 kvm. ligeledes med fast tag.

Der er stor træ terrasse og udekøkken i forbindelse med højbede og drivhus.

I haven er der etableret dræn omkring huset, nedløb fra tag til nyetablerede brønde og i haven er der drænet til 2 søer.

Masser af roser, stauder og løg samt et smukt espalier med 4 slags æbletræer som sammen med hækken byder velkommen til denne perle af en kolonihave.

 

Haveforeningen Enghave er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket betyder, at der ikke er bopælspligt for køber i Aarhus Kommune.

Vi har bestyrelse og vedtægter som du kan læse mere om på vores hjemmeside.

 

Have nr. 27 til salg SOLGT

søndag, 14. august 2022

Vi sælger vores kolonihave

Da vi har købt hus, sælger vi vores højt elskede, grønne oase i byen. Haven er en dejlig lukket have med bærbuske, frugttræer og blomster fra de første vintergækker dukker op til sidst i september, hvor sankthansurten stadig står flot. Kolonihaven har været vores hjem i sommerhalvåret de sidste par år, hvor vi blandt andet har nydt is i solen på terrassen (lavet af bær fra haven), en lur i hængekøjen og udebad hver morgen. I vinterhalvåret har vi brugt kolonihaven som et hyggeligt tilflugtssted. At tænde op i brændeovnen en råkold vinterdag og nyde en varm kop kakao, mens man kigger ud på den frostdækkede have – det kan nu også noget.

Huset er velindrettet med hyggelige skæve vinkler i bedste kolonihavestil. Det består af en dejlig lys stue med udsigt over haven samt soveværelse, bad og køkken med spiseplads. Fra stuen er der udgang til den sydvendte træterrasse, der får huset 40 kvadratmeter til at føles som meget mere. Det er muligt at udvide huset med 10m2. Huset er velholdt med nyt køkken og bad. Hele haveforeningen blev tilsluttet kloaknettet i 2021 og der er indlagt strøm i 2022. 

Haveforeningen Enghave er en forening med højt til loftet, masser af søde mennesker og med et bredt udvalg af forskellige fællesarrangementer. Haveforeningen er ikke med i kolonihaveforbundet, hvilket betyder at foreningens medlemmer i højere grad selv er med til at sætte regler og rammer i foreningen. Det betyder også, at det f.eks. er tilladt at have brændeovn og at lave bål i haven. 

Ved interesse kontakt Lasse:

Tlf.: 
mail: 

Have nr. 46 til salg SOLGT

fredag, 22. juli 2022

Lækker kolonihave i Århus. 10 minutter fra centrum.
Hf Enghave, have 46, Åbyhøj.

Haven bugner af bær og frugt. Æbler, ferskner, blommer, druer, jordbær, rips, solbær og hindbær. Og så har jeg sikkert glemt nogen ☺.
Fra den store træterrasse er der direkte adgang til drivhuset, der er lavet af gamle bondhus-vinduer og `loftet` er et tæppe af vindruer. Der er lagt gulv, så jeg har brugt det meget som udestue.

Er du til livet Off-Grid, er her alt du skal bruge. Solceller leverer strøm til lys, radio, telefon og den slags, og køleskab, komfur og vandvarmer kører på gas. Brændeovn sørger for varmen. Huset er på kloak-nettet.
Har du brug for at spille Counter Strike eller andet strøm-slugende, er der lagt en stik ledning ind på grunden, så du for nogle få tusinde kan få indlagt strøm.

Huset er 40m2 og består af Køkken/Stue, et soveværelse og et toilet med bad. Du må bygge 10 m2 mere.
Grund: 400m2.

 

HF Enghave er en haveforening med højt til loftet. Vi er en privat haveforening, så vi laver vores egne regler, hvis kolonihave forbundets regler ikke giver mening.

Have nr. 57 til salg SOLGT

torsdag, 14. april 2022

Have 47 sælges SOLGT

onsdag, 23. februar 2022

Have nr. 71 til salg SOLGT

søndag, 2. januar 2022

Allerede når du træder ind af havelågen i have 71, bliver du omfavnet af en blomsterportal som byder dig velkommen i en af Enghavens smukkeste haver.

Have 71 er en anderledes have, hvor kvalitet, livsnydelse, og alle sanser kommer i spil.
Huset er et lille helårsisoleret kvalitets sommerhus på 37 etagemeter, fordelt på stue/køkken, soveværelse, badeværelse og et lille extra rum og en overdækket terrasse hvor du kan sidde i al slags vejr.
Huset er fra 1998 og tømrerbygget i økologisk lærketræ. Alt maling ude som inde er svanemærket og i bedste kvalitet.
Køkkenet er fra Ikea (2019) I badeværelset er der et kvalitetsbadekar (2019) toilet og håndvask og et lille vindue, hvor solen bryder igennem ved aftenstid.
Huset har et nyere solcelleanlæg, som man kan bruge det meste af sommerhalvåret. Der er trukket kabler samt stikkontakter i hele huset. Der bliver i foråret 2022 tilkoblet fast strøm og fibernet, så man er dækket ind med strøm hele året.
Haven er en oplevelse for sig. For det første har du haven vendt mod syd, så du bader i sol fra morgen til aften. Haven er niveauopdelt, som giver spændende muligheder. Der er på den nyanlagte terrasse i nederste del af haven mulighed for at have et vildmarksspa eller hvad fantasien byder én.  På terrassen øverst i haven, kan du nyde udsigten over Aarhus Syd. Haven er delt op i rum, hvor der både er plads til nydelse,  og også dyrke dine egne grøntsager. Haven har et meget gammelt kirsebærtræ med de helt rigtige store sorte kirsebær, som de sidste år har givet imellem 30-50kg pr. år. Derudover er der to gamle Blommetræer, Æbletræer,  bla. Discovery og Rød Ananas, nyere Kirsebærtræ, Pære, Blomme (kirkes), Donut Fersken, Et smukt Due træ, en Guldregn,  et Hjertetræ og meget mere.
Blandt bærbuske kan nævnes, Blåbær, Ribs, Solbær, Vinbær, Aronia bær (som er superfood) Rabarber og Hindbær.
Der er masser af krydderurter som Persille, Kina Purløg, Purløg, Timian, Ramsløg m.m 
I nyttehaven er der klargjort Jordbær, 100 hvidløg som allerede spirer og Jordskokker, derudover er der en rest Grønkål. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du selv kan eksperimentere med, for at dyrke dine egne grøntsager.
ALT i haven er dyrket ØKOLOGISK og haven har været sprøjtefri i 30 år.
Alle nye hegn er ligeledes lavet af Økologisk lærk. 
Haven summer af liv og farver. Vi har hilst på flere spændende Insekter, Sommerfugle, Bier og Brumbasser. Og så har vi et Pindsvinebo, hvor vi håber på at se ungerne i foråret.
Nogle gange må man knibe sig i armen for at tro at det er sandt, når havens fugle synger og kommer helt tæt på for at blive fodret. Det er ikke til at tro, at man i dette lille paradis kun er 3 km fra Aarhus C
Haven er flot anlagt, så du får et væld af farver på skift. Rhododendron, Japansk kirsebær, Silkepæoner, Syren, Høstanemone, Klematis, Kaprifolie og masser af sommerblomster som Ærenspris, Stjernetop, Margurit og meget andet.
Om morgenen når du vågner, kan du vende sengen, så du får solen i ansigtet. Vi er vågnet til de smukkeste solopgange.
Om aftenen i forår og efterår, kan du trække ned i det nedgravede drivhus og forlænge aftenerne og tænde for lyskæderne og skabe eventyrlig hygge. Om vinteren kan du tænde den mexicanske ovn og nyde stilheden på den overdækkede terrasse og nærmest høre snefnuggene dale. 
Hvad koster herligheden? 
Vi har fulgt lidt med i hvad husene i haveforeningen Enghaven er solgt for, og vi vil gerne lande et sted, hvor pris og kvalitet hænger sammen.  Private ejendele medfølger ikke. 

Have 52 til salg SOLGT

søndag, 29. august 2021

Familievenlig kolonihave i hjertet af Åbyhøj sælges

I Haveforeningen Enghave nr. 52 møder du et helt unikt og familie-ideelt kolonihavehus. Huset er bygget i 2014 af nye materialer i høj kvalitet. Huset bærer ikke præg af, at være et typisk kolonihavehus, da det er opført efter samme standarder, som sommerhuse ift. isolering og termovinduer. Huset fremstår meget sundt og varmt. Der er løbende blevet renoveret på huset – bl.a. er der etableret et nyt massivt fyrretræs plankegulv i hele huset, nyt køkken samt terrasse i lærketræ i baghaven.  

Huset

Huset er i alt 40m2 med mulighed for at tilbygge yderligere 10m2. Til huset er der udarbejdet arkitekttegnede forslag til en tilbygning samt prisoverslag på dette fra tømrer. Huset består af et åbent køkken/alrum med højt til loftet – en stor og dejlig rumfornemmelse.

I stuen er der køkken, spiseplads og sofa arrangement. I husets køkkenalrum står en brændeovn af nyere model. Her er der endvidere adgang til husets to terrasser – terrassen i forhaven, som vender mod syd, samt husets baghave, med bålplads. Med de to terrasser er der max udnyttelse af solens gang dagen igennem. 

Huset består endvidere af et lille børneværelse – her er der plads til en køjeseng samt leg.

Huset består endvidere af en lille entre – en fantastisk prioritering til børnefamilien – samt et badeværelse med toilet og brus. 

Udover de fantastiske rum i grundareal indeholder huset også to hemse, hvor der er lagt vægt på lys og rummelighed, samt sovepladser. Over alt i huset er der ovenlysvinduer samt et godt lysindfald med kig til begge haver. Strøm kommer fra et solcelleanlæg på taget samt egen vindmølle i haven. Der er etableret 230V stik samt 12V stik i hele huset – her er altså mulighed for at tilpasse sit brug af strøm efter behov. Huset bliver i vinterperioden holdt frostfrit med en luftsolfanger, der varmer og ventilerer huset.

Bonus: Der er planlagt etablering af strøm i haveforeningen i foråret 2022. 

Huset indeholder bl.a.: Gaskomfur, gaskøleskab, gasvandvarmer, 600 w solcelle anlæg, indbyggede højtalere i køkken/alrum, samt super god ”Contura” brændeovn. 

Haven

Udenfor kolonihavehuset finder man en stor og hyggelig have med frugttræer, bærbuske, blomsterbede, højbede og en græsplæne – ideel til spil og leg. Haven er lille oase med høje hække hele vejen rundt. Den er indrettet med en forhave med terrasse, højbede, et drivhus og en nedgravet trampolin fra 2021. Husets forhave inviterer til samvær og hyggelige stunder med venner og familie. Baghaven, som et husets bonusrum indeholder desuden 4 praktiske skure – et lukket til værktøj samt tre åbne til bl.a cykler, barnevogn og kløvet brænde. Herudover er der at finde en stor massiv sandkasse samt legehus hævet over jorden (et rum vores børn tit sover i om sommeren). Baghaven er især ideel til eftermiddagens aktiviteter, som at lave bål, snitte i pinde eller nyde roen i hængekøjen. Terrassen/pergolaen på denne side af huset er pt. ved at få etableret et overdækket tagstykke – så man kan sidde ude selvom det regner 🙂 

Haveforeningen Enghave

HF Enghave er mere end 90 år gammel og ligger midt i Åbyhøj i et roligt område og tæt på Aarhus C. Det er en haveforening med en sund økonomi bestående af 83 kolonihaver. Enghave er ikke medlem af Kolonihaveforbundet og har derfor egne vedtægter, ordensregler og byggereglement. Ydermere behøver medlemmerne ikke at have bopæl i Aarhus Kommune. Det vil sige, at nogen bruger deres have som en form for pendlerbolig, og andre er venner og er gået sammen om at have et fristed i Aarhus, andre bor her hele sommeren, og andre har hele haven lagt ud som nyttehave.

Enghave er en broget flok af unge og gamle, børnefamilier, par og enlige. Der er velplejede haver og mindre velplejede haver, der er medlemmer af alle typer, der er arbejdere, kunstnere og håndværkere, der er pensionister og veluddannede med eller uden job.

Her er højt til loftet og et godt fællesskab. Det kan bl.a. nævnes, at der afholdes en årlig sommerfest, og løbende i sommerhalvåret inviteres der til forskellige sociale begivenheder i fælleshaven. Her eksisterer en helt særlig ånd, hvor man finder gode, fælles løsninger på alverdens ting – bl.a. er der etableret et fælles internet og et trailer-laug, som man kan blive en del af. I forbindelse med kloakering af hele haveforeningen (færdigetableret i oktober 2021) har Haveforeningen Enghave indgået en 30 år lejekontrakt med Åby Sogn.  

Bonusinfo:

  • Husets træbeklædning er pt. ved at blive malet. Huset bliver malet i en høj kvalitetsmaling fra Nordsjö.
  • Til huset hører en lille loppebod i hækken – her har vi solgt alt fra årstidsgrønt, stiklinger samt bøger og legetøj. 

Overblik: 

  • 40m2 med mulighed for at tilbygge 10 m2 (arkitekttegnede løsninger kan fremvises ved interesse) 
  • Grundareal: 460 m2
  • Årlige omkostninger: Haveleje: 3.236kr. + afdrag til kloakering: 5.000kr. (kloakering allerede afdraget med 25.500 kr.) 
  • Kolonihaven er ikke medlem af kolonihaveforbundet
  • Der er i foreningen ikke krav om bopælspligt i kommunen
  • Beboelse i haveforeningen er tilladt i perioden 1. april til 1. oktober. Helårsbeboelse er ikke tilladt, samt det ikke er tilladt at have folkeregisteradresse i haveforeningen i perioden 1. oktober til 31. marts
  • Der lukkes for vand i foreningen 3 måneder om året: fra 1. dec – 1. marts

 

Kontantpris ifm. salg

Kontakt: 

Tobias

@: xx

xx

OBS! Ikke alt inventar/havemøbler medfølger som vist på billederne

 

Have nr. 37 til salg SOLGT

tirsdag, 29. juni 2021

Kolonihave nr. 37 til salg.

Dejlig kolonihave med fint og velholdt hus sælges.

Huset er 28 kvm stort og indrettet med sammenhængende stue og køkken. Der ud over er der et lille værelse, samt entre og. Der er ved at blive lagt kloakrør ind til toilet i eksisterende rum til lille badeværelse.

Huset er et træhus med 10 mm isolering i vægge. Taget er ca. 5 år gammelt og dette er også isoleret.

Man må bygge huset større og højere end det er nu, op til 50 m2 og max 3,50 i højden. Desuden bliver der mulighed for at lægge strøm ind i huset fra efterår/vinter 2021. Der foreligger arkitekttegninger, hvis der er ønske om at udvide huset til 50 kvm.

Haven er velholdt og med mange store træer. Der er frugtbuske og frugttræer i haven. På grunden er der et 9 kvm stort redskabsskur, samt et velholdt drivhus.

Pris: .

Haveleje per år 3566 kr.

Kloakopsparing per år 5000 kr.

For mere information kan du kigge på foreningens hjemmeside www.hf-enghave.dk

Er du interesseret, så ring eller skriv til xx

 

Have nr. 82 til salg SOLGT

mandag, 17. maj 2021

15 min på cykel fra Århus C ligger den mere end 90 år gamle Haveforening Enghave på en af bakkerne i Åbyhøj.

I toppen af foreningen med dejligt udsyn og luft om ørene har have nr. 82 en ganske særlig placering.

Huset er et hyggeligt træhus på 40 m2. med solceller på taget. Der er køkken, toilet og stue med brændeovn. Man må bygge huset større og højere end det er nu, op til 50 m2 og max 3,50 i højden.

Inden for de seneste par år er der opsat nyt skur, halvtag til cykler, og bygget stort udendørs bad, hvor man kan tage varme bade og nyde udsynet over haven.

I haven er der æbletræer, blommetræ, pæretræ, valnøddetræ, et stort bøgetræ og det smukkeste magnoliatræ.

Der er også blåbær, hindbær og rabarber, samt små skovjordbær, når sæsonen er til det.

Haven er 550 m2

Haveleje per år 3566 kr.

Kloakopsparing per år 5000 kr.

For mere information kan du kigge på foreningens hjemmeside www.hf-enghave.dk

Og så er du velkommen til at ringe og skrive til xx.

Salgsprisen er

 

Have nr. 28 SOLGT

søndag, 11. april 2021

HF Enghave have nr. 28  til salg
Skønne HF Enghave i Åbyhøj har nu kolonihave nr. 28 til salg. Her er en unik og
enestående mulighed for dig/jer og/eller familien for at få det mange drømmer om.
Det fredfyldte rum med en paradisisk beplantet skovhave, hvor det er muligt at finde ro
samtidig med at det livlige Århus C er nær.

Kolonihavehuset/terrasse
Der er tale om et dejligt og velholdt håndværkerbygget træhus. Arealet af huset er
40 m 2 , hvor det ifølge de nuværende byggeregler er muligt at udvide boligarealet op til
50m 2 evt. til annex. Huset er isoleret med indsatte termovinduer.
Der er indlagt vand på grunden, hvilket er tilkoblet gasvandvarmer til både køkken
og udendørs brusebad. Huset opvarmes med brændeovn og der ligger masser af godt
brænde klar. I køkkenet er et gaskomfur/ovn.
Sommer 2018 blev der af tømrer bygget en skøn overdækket træterrasse.
Både hus og have er, når muligt, blevet vedligeholdt efter en bæredygtig og klimavenlig
filosofi eksempelvis er den overdækkede terrasse fra sommeren 2018 vedligeholdt med
trætjære. Selve terrassen er bygget i lærketræ af erfaren handyman (forår 2020) og
vedligeholdt med linolie m. fungicid.
Indvendig: Indenfor er væg og loft malet (2020) med ler maling og marmor maling.
Gulvet er slebet fyr, der vedligeholdes med lud.

Huset består af opholdsrum og køkken i et vinkelareal, hvor køkkenet er lavet i et
charmerende og gennemtænkt design, således at de i køkkenet forenes med
eksempelvis gæster eller familie i som sidder i karnappen.

Toilet og bad
Huset har et separat rum, hvor der nu er mulighed for at installere indendørs toilet og
bad, som kan tilkobles den ny indsatte kloakledning (2021).

Strøm
På taget er der installeret 750 W solcellepaneller, som bliver konverteret til 230v i
hele huset. Solcellesystemet kan give energi til at drive et El-køleskab. Solcellesystemet
er nemt at betjene.

Haven
Haven bærer præg af flere genistreger; et flerårigt grønsagsbed (perma), et spiralformet
krydderurtebed, bærbuske (både gamle og nye), æbletræer i espalier, velduftende og
hårdfører klatreroser, rosenbed, kaprifolie, blommetræ, figen, Valnøddetræ, Hassel, Blærer spiræa, syren, stort og gammelt kirsebærtræ, grenhegn og fuglebad der
benyttes af store som små (pindsvin, fugle, katte og insekter). Flere steder er der
plantet forskelligt stedsegrønt, bunddække, breiner og blomstrene planter.
Nederst i haven står der en gammel vindrue, der giver mange mørke og søde druer.
Her er plantet et ungt krat til fugle om vinteren bestående af tørst, slåen, hvidtjørn,
dværgfyr, havtorn, lærketræ og en lille ege.
I en større del af haven, er der indlagt et bælte, i form af en fiberdug under et lag af
træflis, hensigten er at omdanne mere græsplæne til skovhave. Jorden her er ved at
være klar til nye ideer. Havens design har altid været lavet efter at give spiseklar frugt
og grønt blandet med et sted for områdets dyr og insekter.

Vand
I perioden 1. december til 1.marts (3 måneder) lukkes der for vandet i hele
Haveforeningen.

 

 

Have 28

Have 28

Have 28

Have 28