Arkiv for kategorien ‘Haver til salg’

Have nr. 40 til salg

søndag, 18. februar 2024

Skøn kolonihave midt i Haveforeningen Enghave

Vi har efter mange overvejelser, valgt at sætte vores skønne kolonihave, vores pusterum og lille oase midt i HF Enghaven til salg.

Her får man omkring firehundrede kvadratmeter ro. Ro til at placere sin solseng på græsset under de mange nødde- og frugttræer eller på den solbeskinnede terrasse foran det lille, ferskenfarvede hus. Ro til at nyde og plads til at være. 

Huset har gennemgået flere fornyelser siden det oprindeligt blev bygget. Der er bland andet lavet loft til kip og isat store syd-østvendte termovinduer.
Vi overtog kolonihaven i 2019 hvoraf de seneste år, har budt på nogle større byggeprojekter og forbedringer af hus, have og grund. I 2021 blev vi tilkoblet kloak- samt el-nettet og der er trukket strøm rundt i huset af autoriseret el-installatør. Samme år byggede vi en 10 kvadratmeter stor træterrasse i varmebehandlet fyrretræ (termowood) i forlængelse af huset. Herunder finder man en stor regnvandsopsamlingsbeholder samt kloakdæksel. Der er adgang til begge dele, fra to låger i terrassen. Det meste af dagen, står terrassen i sol, men ønsker man skygge en hed sommerdag, har vi påsat en væghængt markise på muren, som nemt kan udfoldes.
Taget på orangeriet blev også skiftet og huset malet både indvendigt og udvendigt.
Huset er desuden netop færdigisoleret med 90 mm træfiberisolering samt dampbremse og vindspærre, så kolonihavesæsonen forlænges i begge ender. Isoleringen er belagt med 12 mm træbeklædningsplader, hvilket alt tilsammen skaber et sundt indeklima.

Inde i huset finder man et lille køkken, som er udstyret med gasovn og kogeplader samt håndvask og elektrisk køleskab. På badeværelset er der et toilet, en håndvask og mulighed for at tilslutte en bruser. Der er både koldt og varmt vand i huset.
Opvarmning af vand foregår via gas og opvarmning af huset foregår via en elradiator, som giver en behagelig varme. Der er dog også mulighed for at installere en varmepumpe og på taget er der desuden påsat solceller, som kan tages i brug. Der er tilmed en brændeovn, som dog bør udskiftes, hvis den ønskes at tages i brug.
I tilknytning til huset finder man et større orangeri, hvorinde der vokser en storblomstrende klematis, blå vin, kiwiplante og figentræ. 

Haven er en blanding af vild bevoksning og beplantede bede. Der er rundt i haven anlagt flere stier og trædeflader. Alle af sten fundet i jorden ved andre haveprojekter eller fået af søde gen- eller naboer. Én sti fører til brændeskuret og den lukkede affaldsbeholder, en anden rundt om ribs- og blåbærbuskene og en tredje til stenterrassen under et af havens æbletræer.
I haven vil man desuden finde to højbede i sibirisk lærk, et kvashegn samt et veludstyret redskabsskur. Inventer medfølger, hvis dette ønskes. På en lille forhøjning vil man desuden finde et bålsted og en gyngebænk. 

Der er en større del af haven som indbyder til en tilbygning. Foreningen har nogle retningslinjer for, hvor stort, hvor højt og hvor tæt på skel der må bygges, men huset vil i grove træk kunne fordobles i størrelse.

Da man på vores grund finder niveauforskel på omkring en meter, har vi haft et ønske om udgravning og bebyggelse af hus i to etager. Vi er ikke nået længere end til skitser deromkring, men måske de næste ejere kan realisere denne drøm?

Der er mulighed for at have sin folkeregisteradresse i kolonihaven fra sidste lørdag i marts til den sidste søndag i oktober. Huset og haven må dog gerne benyttes og besøges uden for sæson. 

 

Kontaktoplysninger er sendt til alle på vores Havekøbsliste.
Enghave har ingen venteliste, haver sælges efter udbud og efterspørgselsprincippet.