Have nr. 6 til salg – SOLGT

Vi sælger vores oase af en kolonihave, hvor vi de sidste seks år har nydt at være. Haven er cirka 400 m2 med et nyere træhus på 50 m2 og ligger midt i rolige Åbyhøj blot 10 minutters cykeltur fra Aarhus centrum.

Huset er professionelt bygget i 2009 og senere udbygget i 2017. Adgang til huset sker fra en overdækket terrasse til et stort køkken/alrum fordelt over en vinkel. Med loft til kip og et flot lysindfald er der i rummets ene vinkeldel god plads til både spisebord og sofaafdeling. Her er husets brændeovn også placeret, som spreder masser af varme og hygge på kolde dage. I åben forbindelse er der i rummets anden vinkeldel et velindrettet køkken med masser af skabs- og bordplads. Ovenpå køkkenet er der en rummelig hems med god plads til en dobbeltmadras. Der er et badeværelse med separat bruseniche, vask og slip-og-træk toilet. Fra stuen er der adgang til et soveværelse, som har egen udgang til haven.

Der er solceller på taget, som producerer 12 volt strøm og en inverter, som kan konvertere dette til 230 volt strøm. En SolarVenti ventilerer huset, så det også i vinterhalvåret holdes tørt og sundt. Der er ikke indlagt almindelig strøm i haveforeningen, men der diskuteres hvorvidt det skal indlægges i forbindelse med planlagt kloakering i hele foreningen i 2021.

I havens ene ende binder en stor træterrasse huset sammen med højbede, redskabsskur, sandkasse og et fantastisk orangeri med isoleret trægulv og store vinduespartier i mahogni. Her har man i store dele af året en ekstra stue, hvor lyset og udsigten til haven er unik. Et stort og gammelt blommetræ skaber skygge og en hyggelig stemning midt på terrassen.

I havens anden ende findes foruden et cykelskur flere frugttræer, bærbuske, blomsterbede og køkkenhave.

Haven ligger bag Åbyhøj kirke i Haveforeningen Enghave, som ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger. Det betyder blandt andet, at brændeovn er tilladt og at kolonihaverne bliver solgt til markedspris. Foreningen har en velfungerende bestyrelse, mange hyggelige fællesarrangementer i fælleshaven og rare og hjælpsomme beboere.

Der betales pt. 5000 kr. pr. år til kloakering og en årlig haveafgift på ca. 3700 kr. plus vand. Vinterbeboelse i haveforeningen er ikke tilladt, men man kan sagtens fyre op i  brændeovnen og nyde vinterhaven på en snefyldt dag.

Læs mere om haveforeningen her: https://www.hf-enghave.dk