Kloakering af Enghave

Haveforeningen Enghave vil i den kommende tid blive kloakeret. Vi starter så småt nu og ifølge tidsplanen er vi færdige 1. April.
Der vil derfor være støj fra gravemaskiner og eventuelt vandpumper hvis det bliver en våd perioede. Vi vil tage de hensyn vi kan.

Vores havegange vil af sikkerhedsmæssige hensyn blive afspærret.

I kan kontakte kloakeringsudvalget i Enghave på adressen kloakering@hf-enghave.dk og på tlf 20408628 (Jesper) eller 30595768 (Thomas)
Arbejdet udføres af VAM

 

Have nr. 11 til salg

Skøn oase i hjertet af Åbyhøj

Skøn og charmerende kolonihave i Haveforeningen Enghaven til salg. Den frodige have bugner med bær, buske og roser. Huset består af et hovedhus på 40 m2, som indeholder et soveværelse med plads til dobbeltseng, en spisestue/orangeri og et rum med køkken og stue med brændeovn. Forbundet med en træterrasse er der ved siden af et lille hus med multtoilet og håndvask.

Huset er forsynet med solceller, som er nok til at drive et lille køleskab + mindre elektronik. I køkkenet kan man lave mad på et gaskomfur, samt en gasovn. En SolarVenti ventilerer huset, så det også i vinterhalvåret holdes tørt og sundt. Der er ikke indlagt almindelig strøm i haveforeningen, men der diskuteres hvorvidt det skal indlægges i forbindelse med planlagt kloakering i hele foreningen i 2021.

Huset kan udvides/tilbygges til de maximalt tilladte 50 kvm. + overdækket terrasse max. 15 kvm. Kloakering i Enghaven går i gang hen over vinteren. Fra træterrassen er der udsigt til Åbyhøj kirke. I haven findes tillige en stenterrasse og skøn krog med bålplads. Alt emmer af fred og hygge – og dog er byen lige uden for døren.

Der betales pt. 5000 kr. pr. år til kloakering og en årlig haveafgift på ca. 3700 kr. plus vand. Vinterbeboelse i haveforeningen er ikke tilladt, men man kan sagtens fyre op i brændeovnen og nyde vinterhaven på en snefyldt dag.

Prisen for kolonihaven er 700.000kr

Kontakt Benjamin French på tlf. 53760944 for yderlige info eller fremvisning.

 

Have nr. 6 til salg – SOLGT

Vi sælger vores oase af en kolonihave, hvor vi de sidste seks år har nydt at være. Haven er cirka 400 m2 med et nyere træhus på 50 m2 og ligger midt i rolige Åbyhøj blot 10 minutters cykeltur fra Aarhus centrum.

Huset er professionelt bygget i 2009 og senere udbygget i 2017. Adgang til huset sker fra en overdækket terrasse til et stort køkken/alrum fordelt over en vinkel. Med loft til kip og et flot lysindfald er der i rummets ene vinkeldel god plads til både spisebord og sofaafdeling. Her er husets brændeovn også placeret, som spreder masser af varme og hygge på kolde dage. I åben forbindelse er der i rummets anden vinkeldel et velindrettet køkken med masser af skabs- og bordplads. Ovenpå køkkenet er der en rummelig hems med god plads til en dobbeltmadras. Der er et badeværelse med separat bruseniche, vask og slip-og-træk toilet. Fra stuen er der adgang til et soveværelse, som har egen udgang til haven.

Der er solceller på taget, som producerer 12 volt strøm og en inverter, som kan konvertere dette til 230 volt strøm. En SolarVenti ventilerer huset, så det også i vinterhalvåret holdes tørt og sundt. Der er ikke indlagt almindelig strøm i haveforeningen, men der diskuteres hvorvidt det skal indlægges i forbindelse med planlagt kloakering i hele foreningen i 2021.

I havens ene ende binder en stor træterrasse huset sammen med højbede, redskabsskur, sandkasse og et fantastisk orangeri med isoleret trægulv og store vinduespartier i mahogni. Her har man i store dele af året en ekstra stue, hvor lyset og udsigten til haven er unik. Et stort og gammelt blommetræ skaber skygge og en hyggelig stemning midt på terrassen.

I havens anden ende findes foruden et cykelskur flere frugttræer, bærbuske, blomsterbede og køkkenhave.

Haven ligger bag Åbyhøj kirke i Haveforeningen Enghave, som ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger. Det betyder blandt andet, at brændeovn er tilladt og at kolonihaverne bliver solgt til markedspris. Foreningen har en velfungerende bestyrelse, mange hyggelige fællesarrangementer i fælleshaven og rare og hjælpsomme beboere.

Der betales pt. 5000 kr. pr. år til kloakering og en årlig haveafgift på ca. 3700 kr. plus vand. Vinterbeboelse i haveforeningen er ikke tilladt, men man kan sagtens fyre op i  brændeovnen og nyde vinterhaven på en snefyldt dag.

Læs mere om haveforeningen her: https://www.hf-enghave.dk

Have nr. 54 til salg – SOLGT

Nybygget bjælkehus i Åbyhøj sælges.

Nyd sommeren i et dejligt bjælkehus med frodig have.

Bjælkehuset er opført af den tidligere ejer mellem 2012 og 2020 og er opført i massive fyrrestammer og sokkel af fuldstøbt beton. Al interiør, som borde, skabe, døre og vinduer er ligeledes snedkereret i fuldtømmer af tidligere ejer. I huset er der stue, badeværelse, soveværelse og aflukket hems med vindue. I forlængelse af køkkenet er en dejlig stor stue med masseovn af finsk type. Der er plads til sofahjørne og spisekrog. I badeværelset er der bruseniche, vask og separat toilet (der kommer kloakering i foreningen i løbet af det næste år). Fra stuen er der adgang til soveværelset. En dobbelt terrassedør fører fra stuen ud på en stor sydvendt veranda.

Haven er velholdt og indeholder to gamle charmerende æbletræer, et kirsebærtræ, birketræ og diverse buske. Til køkkenhave er der fire højbede og der er bygget et drivhus og redskabsskur samtidig med opførelsen af bjælkehuset. En gangbro i massive egeplanker, fører gennem haven, fra verandaen til havelågen.

Masseovnen opvarmer huset ved at afgive varmen jævnt over flere dage, så der ikke behøves at fyres hver dag, for at holde huset varmt igennem vinteren. Elektriciteten dannes via solceller, som er tilsluttet en inverter, så du har helt almindelig 220V. Det varme vand, kogeplader og køleskab kører upåklageligt på gas.

Huset er 40 m2

Om haveforeningen:

Enghaven er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger. Haveforeningen har en velfungerende bestyrelse og et godt socialt miljø, præget af hjælpsomhed og venlighed.

Årlig haveafgift: kr. 3.700 ekskl. forbrug af vand. Årlig opsparing til kloakering i HF er på kr. 5.000. Ved overtagelse betales desuden 100 kr i indmeldelse i HF.

 

Ved interesse, kontakt venligst:

Lasse Schou Thoby

 

 

Have nr. 81 til salg – SOLGT

Dejlig kolonihave i Åbyhøj sælges

Skøn oase tæt på Århus sælges. Her har du mulighed for at nyde forår/sommer i hyggelige, grønne omgivelser.

Haven er en solrig have på 540 m2 med frugttræer, bærbuske, smukke blomster og buske. Bagerst i haven står to lærketræshøjbede og et lille drivhus, hvor der er mulighed for at dyrke forskellige ting.

Huset er 27 m2 stort med entré, toilet med træk og slip, køkken, stue og hyggeligt soverum. Der er en velfungerende Morsø brændeovn, der nemt varmer huset op på kolde dage. I køkkenet er der gaskomfur og gaskøleskab. Under halvtaget er der desuden en brusekabine, hvor vandet varmes op af en gasvandvarmer. 

Huset fik i 2015 nyt tag med ekstra isolering. I 2016 blev der bygget et 10 m2 stort skur. Der er to solceller på taget, der giver 12 volts strøm i huset, så mobil og I-pad kan lades op. Der er også en konverter, der kan omdanne 12 til 230 volt, da der ikke er indlagt almindelig strøm.

Haven ligger bag Åbyhøj kirke i Haveforeningen Enghave. Enghaven er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger, hvilket bl.a. betyder at brændeovn er tilladt og at kolonihaverne bliver solgt til markedspris. Foreningen har en velfungerende bestyrelse, mange hyggelige fællesarrangementer i fælleshaven og rare og hjælpsomme beboere. Der er planlagt lovpligtig kloakering i hele foreningen i 2021. 

Der betales pt. 5000 kr. pr. år til kloakering og en årlig haveafgift på ca. 3700 kr. plus vand https://www.hf-enghave.dk   

Kontakt: Anne Bech

 

Have nr. 79 til salg – SOLGT

Denne skønne oase midt i Åbyhøj sælges, så du har mulighed for at nyde hele sommeren i den velanlagte og solfyldte have…

Hus: 45 kvm
Have: 550 kvm

Hytten er for nogle år siden fornyet med en skøn 45 m2 Panbo bjælkehytte, som er hentet ved Vesterhavet. Du kommer direkte ind i et fint HTH køkken med lille slagbænk/mindre spisekrog, til den anden side findes badeværelse med bruseniche, vask og separett toilet (der kommer kloakering i foreningen i løbet af det næste år) samt et børneværelse med dobbelte køjesenge. I forlængelse af køkkenet er en dejlig stor stue med brændeovn, sofahjørne og spisekrog. Herfra er adgang til soveværelset. Fra stuen går man af dobbelt terrassedør ud på en skøn stor sydvendt terrasse. Der er en god terrasse mere, som ligger helt perfekt ift. aftensolen under et stort æbletræ.
Haven er velholdt og indeholder to gamle charmerende æbletræer (de er nænsomt beskåret), pæretræ, blommetræ og diverse bærbuske. Højbede med primært jordbær. Masser af smukke blomsterbede og skønne gamle roser. Og selvfølgelig er der også en bålplads. I bunden af haven er et drivhus med en gammel, gavmild vin og bag det ligeledes en hyggekrog med masser af krydderurter. I haven er også et fint skur og trappeudgang mod Klokkervej.

Huset opvarmes med brændeovn. Energien kommer fra solceller (fra 2015), som er tilsluttet en inverter, så du har helt almindelig 220V i stikkontakten. Det varme vand, komfur og køleskab kører upåklageligt på gas (alt købt i 2015 i forbindelse med totalt renovering).

Om haveforeningen
Enghaven er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger. Haveforeningen har en velfungerende bestyrelse og et godt socialt miljø, hjælpsomhed og sammenhold. Vinterbeboelse i haveforeningen er ikke tilladt, men man kan sagtens fyre op i  brændeovnen og nyde vinterhaven på en snefyldt dag.

Årlig haveafgift: kr. 3.700 ekskl. forbrug af vand. Årlig opsparing til kloakering i HF er på kr. 5.000. Ved overtagelse betales desuden 100 kr i indmeldelse i HF.
Kontakt:
Malene
53851005

Have nr. 1 til salg – SOLGT

Stor og dejlig kolonihave med mulighed for selv at præge huset.

Vi sælger vores dejlige kolonihave på 440 m2, da vi er flyttet fra byen og bruger den for lidt. Haven er lidt større end gennemsnittet og er beplantet med en blanding af gamle og nye træer, med et gammelt og frodigt æbletræ i centrum. Huset er bygget omkring en togvogn, hvor beklædningen trænger til en kærlig hånd, så der er rig mulighed for selv at skabe den kolonihave man måtte ønske sig. Desuden er der i forlængelse af huset en overdækket terrasse på ca. 10 m2.

Haven ligger centralt bag Åbyhøj kirke i Haveforeningen Enghave, der ikke er medlem af kolonihaveforbundet. Det betyder bl.a. at det er en fri kolonihaveforening uden mange regler, at brændeovn er tilladt og at kolonihaverne bliver solgt til markedspris. Foreningen har god økonomi, en velfungerende bestyrelse, mange hyggelige fællesarrangementer i fælleshaven og søde og hjælpsomme beboere. Der er planlagt lovpligtig kloakering i hele foreningen i 2021.

Den årlige haveafgift er ca. 3700 kr. plus vand. Desuden indbetales 5000 kr/år til kloakopsparing.

Kontakt Jonas Tranberg Hansen for mere info og fremvisning.

Mail: mail@stillwalker.dk

Tlf: 31416590

Have nr. 27 til salg – SOLGT

Nyd foråret i hyggelig og velholdt kolonihave i Åbyhøj, Århus

Da jeg er blevet husejer, har jeg nu truffet den svære beslutning at sælge min skønne kolonihave i Åbyhøj, Århus. 

Haven er på 400 m2 med frugttræer, bærbuske, smukke blomster og køkkenhave. Huset er 40 m2 og bygget i 2004 med mulighed for 10 m2 udvidelse. Det er lyst, rummeligt og velholdt med hyggelig indretning, skæve vinkler, brændeovn og dejlig solrig terrasse fra 2015. Huset består af køkken med spisekrog, stue, soveværelse, entre og toilet med træk og slip. Der er indlagt vand, men vi har valgt kun at bruge udendørs bad. Der er mulighed for genetablering af indendørs bad med varmt vand. Velfungerende gasvandvarmer fra 2015, gaskøleskab i køkkenet og nyt solcelleanlæg (2 år gammelt), som leverer 220 Volt til lys og det mest nødvendige f.eks. opladning af computer mv. Huset er meget funktionelt og har mange opbevaringsmuligheder. Desuden er der et redskabsskur på ca. 6 m2. 

Haven ligger centralt bag Åbyhøj kirke i Haveforeningen Enghave, der ikke er medlem af kolonihaveforbundet. Det betyder bl.a. at det er en fri kolonihaveforening uden mange regler, at brændeovn er tilladt og at kolonihaverne bliver solgt til markedspris. Foreningen har god økonomi, en velfungerende bestyrelse, mange hyggelige fællesarrangementer i fælleshaven og søde og hjælpsomme beboere. Der er planlagt lovpligtig kloakering i hele foreningen i 2021.

Der betales pt. 5000 kr. pr. år til kloakering og en årlig haveafgift på ca. 3700 kr. plus vand. Se evt. https://www.hf-enghave.dk 

Kontakt Margrethe Kier Riisgård for fremvisning og mere info

Mail: mkriisgard@gmail.com 

Tlf: 23644503

 

 

Have til Salg – Solgt

Idyllisk kolonihave-oase sælges

Vi sælger vores dejlige kolonihave på en 400 kvm grund i HF Enghave, Åbyhøj, som vi har hygget, bygget og puslet om.

Huset er 50 kvm og indeholder et stort køkkenalrum og stue i et, med stort gaskomfur, ovn, masser af bordplads og køkkenskabe, samt fin spiseplads. Der er også rigeligt plads til et lækkert sofamiljø ved brændeovnen, som er husets hjerte og opvarmningsenhed. Ud over dette er der både stort soveværelse og badeværelse med alt der dertil hører.

Vandet i huset opvarmes ved hjælp af gasvandvarmer, og elektriciteten dækkes af et nyt solcelleanlæg fra 2017. Anlægget genererer nok strøm til fx både belysning, elpisker, opladning af el-apparater, køle-fryseskab samt støvsuger fra maj-oktober. De resterende måneder af året dækker anlægget kun delvist ovenstående, afhængigt af solskinstimer.

Foruden 50 kvm hus findes der også en 10 kvm overdækket terrasse med en gammel vindrueranke som pryder loftet, et stort brændeskur, samt et værkstedsskur med plads til både værktøj og haveredskaber etc.

Haven indeholder både adskillelige bærbuske, flere æbletræer, et pæretræ og blommetræ (med plads til hængekøje), 3 højbede i lærk fra 2017, komposthjørne, pindsvinebo, samt en nyanlagt stor træterrasse i lærk fra 2018, med dertilhørende nedsænket drivhus/orangeri fra samme år.

I haven findes desuden et godt nedsivningsanlæg, en stor septiktank som skal tømmes ca hvert andet år, vandhane, samt delvist klargøring til opsamling af 3000 L regnvand til vandingsforbrug i have og drivhus.

Huset har nyt tag fra 2017, og er efterisoleret markant ved sidste ombygning i 2017, således opvarmning på ydermåneder kan klares uden det helt store energitab, samt det giver mulighed for overvintring af planter og lignende når frosten falder. Vinduer og døre er alle af nyere dato, med mange års levetid endnu.

Haveforeningen er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger. Haveforeningen har en velfungerende bestyrelse og et godt socialt miljø, hjælpsomhed og sammenhold.

Der betales ca. 9000 kr. årligt, heraf går ca. 5000 kr. til kloakeringsopsparing i haveforeningen, resten er haveleje og vandforbrug. Haveforeningen vil blive kloakeret i vinterhalvåret 2020/2021.

Alt i alt et rigtig sundt og skønt hus med lækker have til, placeret i en fantastisk haveforening med højt til loftet og fuglefløjt.

For ønske om fremvisning sendes SMS til 29208190.

Have nr. 51 til salg – SOLGT

Nyd sensommeren i kolonihaven. I hjertet af Åbyhøj med 4 km. til Århus C ligger denne charmerende kolonihave. Grunden er 480 kvm og økologisk dyrket gennem 15 år. Haven ligger med udsigt ud over haveforeningen.

Haven er velholdt med bærbuske, krydderurter, æble- og blommetræer, græsplæne, bålplads, udendørs bad. Selve kolonihavehuset er på 18 kvm og uden el. Der er indlagt vand og der er gaskomfur med ovn.  Huset er løbende vedligeholdt og forbedret. Det er lagt nyt tag, huset er isoleret og med Morsø brændeovn. Alt i alt et sundt træhus. Huset er indrettet i ét rum med spiseplads, køkken og sove/siddesofa. Huset kan nemt udvides eller tilbygges, da der er tilladt op til 50 kvm bebyggelse. Hertil kommer mulighed for evt. yderligere overdækket terrasse på 15 kvm. Kloakering i Enghaven er under forberedelse. Fra den store træterrasse omkring huset, er der eftermiddags- og aftensol og udsigt ud over haveforeningen. Haven ligger syd/vestvendt i forhold til huset.

Der er nyt redskabsskur i haven på 8 kvm., bygget af en faglært tømrer. Der er drivhus i haven på 7 kvm. med masser af muligheder for at dyrke velsmagende tomater, chilifrugter, agurker og meget mere. Kolonihaven har en attraktiv beliggenhed, på en god grund i haveforeningen. Der er fred og ro og fuglefløjt og ingen støj fra biler.

Enghaven er ikke medlem af kolonihaveforbundet, hvilket giver større individuel frihed og et mindre omfattende regelsæt end andre foreninger. Haveforeningen har en velfungerende bestyrelse og et godt socialt miljø, hjælpsomhed og sammenhold. Vinterbeboelse i haveforeningen er ikke tilladt, men man kan sagtens fyre op i brændeovnen og nyde vinterhaven på en snefyldt vinterdag.

Årlig have afgift: kr. 3.700 ekskl. forbrug af vand. Årlig opsparing til kloakering i HF er på kr. 5.000. Dvs. Der er mulighed for at opsætte solcelleanlæg eller vindmølle, som mange andre haver har og lave el på den måde.

Kontakt Mette på tlf. 61 33 86 99 forud for en fremvisning og ved interesse.
E-mail: 
metteborgesen@gmail.com