Arkiv for kategorien ‘Haveaffald’

Status på “bunken”

tirsdag, 10. oktober 2023

Grøntbunken skulle den ikke være hentet allerede?

Kære alle

Undrer I jer også over at vores  midlertidige insekthotel stadig er placeret lige der hvor vores biler efterhånden gerne skulle kunne parkere?

Jeg skulle hilse fra Rentor og sige at der liiiige har været lidt panik på, da kranen gik i stykker igår. Den er på værksted og skulle gerne være klar i aften. Jeg har dog frabedt at der hentes grøntaffald efter mørkets frembrud, da vi ikke ønsker utilsigtede hændelser eller at biler uden moderne proportioner ved en fejl blev grabbet med.

Jeg satser og holder øje med om det fordufter i morgen….

På forhånd tak for jeres tålmodighed og indspark. Alle, også dem, der ikke har nydt synet af bunken eller fundet glæde ved at ture rundt i kvarteret efter egnede p pladser, har formuleret sig venligt og iderigt. Og jeg satser på en sæson næste år med gnidningsfrit og fuldt tilfredstillende afhentning af grøntaffald både forsommer og efterår 😊

Vh Anne

PS til jer der har begrædt ikke at nå at komme af med det sidste, så er der fortsat et lille vindue åbent formentlig til i morgen

Info om “bunken”

torsdag, 5. oktober 2023

Som nogle måske har bemærket blev størstedelen (ifølge grab-manden, fra Rentor, nu er der også fuld åbenhed om firmavalget😉, var det faktisk størstedelen han tog med selv om den virkelig stadig er stor) af vores bunke afhentet i tirsdags.

Han kunne ikke have det hele og vi skal derfor have endnu en afhentning. Der er plads til lidt mere sagde han, derfor hentes resten af bunken mandag d.9.10. Så jer der mangler lidt kan måske nå det i weekenden. Men husk ikke alt for meget😉.

Vh Anne (67)
pedel@hf-enghave.dk

PS: som nævnt tidligere vil jeg evaluere og se om det er sådan vi skal gøre det fremover. Når regningen kommer, stikker jeg hovedet sammen med vores kasserer og tager stilling til det økonomiske aspekt.

Men derudover kan jeg indtil videre konkludere at en enkelt afhentning årligt i hvert fald ser ud til at betyde to læs, og så kan vi lige så godt dele det op med to årlige grøntaffalds afhentninger.

Der har været få men udelukkende positive tilbagemeldinger ift at have en bunke (vi mangler jo at se om der er et stort oprydningsarbejde bagefter).

Dvs indtil videre hvis økonomien bakker op er dette en acceptabel og måske bedre løsning, som jeg selv hælder til at foretrække.

Skriv endelig hvad I mener til mig. Og skulle I have lyst til en debat på Facebook så vid at jeg er udvidende herom og ikke har adgang hertil😎.

 

PPS: Til sidst vil jeg bare give lidt indspark til muligheder for at planlægge afhentning af grøntaffald anderledes.

Grabmanden fortalte at han kom i nogle haveforeninger/boligforeninger, hvor de havde en fast bunke og når den blev stor nok ringede de til ham. Der er nogle ulemper ved en mere eller mindre permanent bunke. Den ville tage en eller to p pladser, der kunne være rotte problemer og måske kunne der være dyr, der flyttede ind og blev taget med/dræbt (der har fx været nogle, der kunne være bekymrede for om nogle pindsvin lige nu overvejer at flytte ind og dermed miste deres bolig på mandag)

Personligt benytter jeg ikke at køre grøntaffald ud af haven (fraset invasive arter, padderokker og måske noget med torne). Vi kunne også overveje en løsning der nærmer sig denne tilgang lidt mere. Jeg skal dog med det samme bekende at jeg ikke har nogen holdning imod at køre grøntaffald væk. Det bruges vist ret godt til gas, kompost mm.

Haveaffald grabbes tirsdag

fredag, 29. september 2023

Kære havefolk!

Der er vist ikke mange centimeters hæk over 2 m tilbage mod havegangene -i hvert fald ikke at dømme efter Bunkens på P pladsens størrelse. Vi er nogle enkelte der frygter for om der overhovedet er nogen steder at finde vinterbo for vores venner de små pindsvin… 🦔

Jeg der måtte have en sidste bunke til overs i haven kan endnu nå det, for bunken ligger og vokser (forhåbentlig kun meget langsomt og lidt) frem til tirsdag d.3.10 hvor den grabbes væk.

Jeg ved at nogle af jer synes den er stor og det er svært at finde p pladser. Så venligst, jer der fylder på husk at sikre jer at den kun vokser i højde og ikke bredde og længde! Det er alletiders chance for at have sjovt med at kravle rundt på en kæmpebune og træne balance og bare nyde der gode smukke efterårsvejr🥳🧠🍂🍁🍃💚🍄🌲🙋‍♂️💪

I må meget gerne når den er hentet komme med kommentarer til hvordan I synes det har fungeret. For det er jo en mere fleksibel løsning, hvor containere ikke skal skiftes ud løbende, med risiko for at der i mellemtiden bliver en bil parkeret på containerens plads mm.

Jeg er ikke selv hjemme tirsdag før om aftenen, så hvis der er en eller to venlige sjæle, der kan være til telefonisk rådighed så grab-manden kan kontakte os ved evt behov for hjælp ville det være skønt.

Vh Anne have 67

pedel@hf-enghave.dk

PS: essensen af ovenstående: haveaffald grabbes væk på tirsdag d.3.10. 😃

PPS: og husk nu vores gode venners vinterbolig🍂🦔🍁 Dem skal vi også have plads til, så hvis den ikke er klar, kan I sammensætte den perfekte bunke, der er masser af materiale at tage af -helt gratis☺️

Grøntcontainer og Havevandring 2. 2022

mandag, 29. august 2022

Der kommer container til haveaffald fra mandag den 5. september til mandag den 12 september.

 

Husk:

  1. Gør plads til grøntcontaineren hvis du benytter p-plads.
  2. Der er plads til 2-3 gange så meget haveaffald, hvis man “hopper” i containeren efterhånden som den fyldes.

Søndag den 11. september er der havevandring

Havevandring og grøntcontainer

fredag, 14. juni 2019

Kære kolonihaveist

Nu er det tid til årets første havevandring, og i den forbindelse er der også bestilt grøntcontainer, som vil stå på p-pladsen. Husk at den kun er til haveaffald og klip gerne store grene i mindre stykker, så der er plads til mest muligt.

Vi vil gerne gøre opmærksom på nedenstående datoer:

  • Grøntcontainer fredag den 21/06-2019 til mandag den 01/07-2019.
  • Havevandring søndag den 07/07-2019

Hvis du ikke er hjemme til havevandringen, så sørg venligst for, at vi har adgang til haven.

Vi glæder os til at komme rundt 🙂

Bedste sommerhilsner
bestyrelsen

Havevandring og grøntcontainer

tirsdag, 28. august 2018

Grundet den varme sommer og deraf sparsomme vækst i haverne, har vi valgt i år at have grøntcontainer og havevandring senere end vi plejer, for at vi alle kan få så meget udbytte af containeren som muligt.

Det betyder at vi får container fredag d. 21. september og weekenden over. Hvis der er behov for det, holder vi den nogle dage ind i den efterfølgende uge.

Vi går havevandring den efterfølgende weekend d. 29./30. september, hvor vi også læser vand af.

I hører fra os igen, når vi vi kommer lidt tættere på 🙂

Bedste hilsner
Bestyrelsen

Havevandring og grøntcontainer

torsdag, 14. juni 2018

Sæsonen er for alvor i fuld gang, og det betyder at det snart er tid til grøntcontainer og efterfølgenede havevandring.
Der kommer grøntcontainer på p-pladsen fredag d. 22. juni og står der weekenden over. Husk at den kun er til haveaffald og klip gerne store grene i mindre stykker, så der er plads til mest muligt.
Lørdag d. 30. juni kommer vi fra bestyrelsen en tur rundt i alle haver. Hvis du ikke er hjemme, så sørg for at vi har adgang til haven.

Vi vil især have fokus på at hækkene ikke er for brede og høje ( maks 2 meter)

Glade sommerhilnser
Bestyrelsen

Havevandring, aflæsning af vandure og grøntcontainer

fredag, 11. august 2017

Kære alle enghavekolonister

Nu er det ved at være hverdag for alle igen, og solen lader endelig til at skinne over Danmark. Vi håber, at i trods den våde sommer, har haft en dejlig tid i jeres haver.

Sensommeren er også tid for årets 2. havevandring. Lørdag d. 2. september kommer bestyrelsen endnu engang på besøg i alle jeres haver. Denne gang aflæser vi også vandure, så vær opmærksomme på at der er fri adgang til vandbrøndene.

Op til havevandringen bestiller vi endnu en gang grøntcontainer. Den vil være på p-pladsen fra den fredag d. 25. august til mandag d. 28 august.

Bedste hilsner

bestyrelsen

 

 

Grøntcontainer 1.-8. juni

torsdag, 1. juni 2017

Grøntcontaineren står nu på p-pladsen. Husk at det er en grøntcontainer, så jord, sten, affald m.m. har ikke hjemme i containeren.

Den bliver stående her indtil torsdag d. 8. juni, og hvis der er behov for det, bliver den tømt efter weekenden.

God arbejdslyst i haverne!

De bedste hilsner fra bestyrelsen

Havevandring

fredag, 26. maj 2017
Så er sommeren over os og det er nu ved at være tid til årets første havevandring.
D. 6. juni fra kl. 15.30 kommer vi fra bestyrelsen en tur rundt i alle haver.
Hvis du ikke er hjemme, så sørg for at vi har adgang til haven.
Vi vil især have fokus på at hækkene ikke er for brede og høje ( maks 2 meter), og på mængden af ukrudt.
Igen i år vil der i denne forbindelse blive stillet en grøntcontainer til alles rådighed på p-pladsen. Den vil være der fra d. 1. – 8. juni.
Glade sommerhilsner
Bestyrelsen

Afhentning af grøntainer & havevandring

mandag, 29. august 2016

Den grøntcontainer der nu står på p-pladsen bliver afhentet når den er fyldt.

Der er stadig godt med plads i den.

Bestyrelsen går årets 2. havevandring søndag den 4. september

Det er vigtig vi kan komme ind i alle haverne og frem til “vandbrønden”, da denne skal aflæses.

image

Ekstra container

fredag, 17. juni 2016

Da det går rigtig stærkt med at få fyldt containeren i år, har vi besluttet at der mandag kom en ny tom container.
Den vil blive stående til også den er fyldt.
Så derfor ro på ☀️🍺

image

Haveaffaldscontainer

fredag, 17. juni 2016

Nu er haveaffaldscontaineren ankommet og er klar til at modtage hækaffklip, ukrudt og grene.

Har du rigtig meget så vent til søndag eftermiddag og se om der er plads.
Den bliver hentet igen mandag

Grene skal klippes så de ikke fylder så meget. Overvej også om de kan bruges til brænde.

Der må IKKE komme sten, jord og andet ikke-haveaffald i containeren.

Hjælp med at overholde de her få retningslinjer.

God arbejdslyst !

Haveaffaldscontainer

Grøntcontainer & havevandring 2. 2015

tirsdag, 18. august 2015

Weekenden 5-6 september får vi igen en container til haveaffald.

Samme som sidst:
Har du rigtig meget haveaffald så vent til søndag og se om der er plads.
Ingen jord, sten, byggeaffald og bestyrelsesmedlemmer i containeren.
Hjælp med at hoppe og pakke containeren.

Onsdag den 9. september går bestyrelsen 2. havevandring.

Go’ have arbejdslyst
Bestyrelsen

have-affald

Grøntcontainer og havevandring

mandag, 15. juni 2015

Torsdag den 25. juni om eftermiddagen og aften går bestyrelsen årets første havevandring.

Derfor er der som før omtalt bestilt en container til haveaffald, som vil komme på fredag og afhentes igen næste mandag.

Det var en stor succes sidste år.
Alle var gode til at “pakke” containeren så der var plads til mest muligt og så endte der ingen cykler, batterier, gamle havemøbler, kolonihavehuse, gamle venner, trampoliner, biler osv. i containeren – Ja faktisk var der kun hækaffald, grene og ukrudt. Præcis som vi har betalt for.

Husk også at flest mulige skal have gavn af containeren, så har du flere trailerlæs med hækaffald og træer skal du vente og se om der er plads søndag eftermiddag. (med eller uden tømmermænd)

Go arbejdslyst og go’ fest
Bestyrelsen

hækklipning